Lønn eller utbytte - ta testen her!

Hva er optimal fordeling av utbytte og lønn? KPMG har utviklet en kalkulator som gir deg en pekepinn på hvordan du ligger an.

KPMG får i økende grad spørsmål fra eneaksjonærer med hensyn til hva som er optimal fordeling av lønn og utbytte. Skattereglene i Norge er som kjent komplekse, og det er mange forhold som spiller inn med hensyn til hva som lønner seg.

Gå til kalkulator for lønn eller utbytte

Illustrasjonsbilde

Ikke alle aksjonærer har tilgjengelig kompetanse som kan gi dem svar på hva som lønner seg – lønn eller utbytte. Derfor har vi utviklet en utbyttekalkulator som vil være til stor hjelp.

Vår kalkulator tar hensyn til totalbeskatning for både aksjeselskapet og aksjonær. Ved hjelp av kalkulatoren vil du se om det er et potensial til å optimalisere fordelingen mellom lønn og utbytte. Du får selvsagt ikke et fasitsvar fordi dette er en kompleks beregning og det er mange forhold som kan spille inn.

I KPMG har vi både revisorer og advokater som er spesialister på dette fagfeltet, og vi tar gjerne en uformell prat med deg. Kanskje kan nettopp du spare mye på å optimalisere fordelingen mellom nettopp lønn og utbytte.